VIDEO: Landslagsspelarna efter segern mot Sverige

Det var många glada miner i det turkiska landslaget efter den första vinsten någonsin i Nations League.

En av matchens stora överraskningar var Mehmet Zeki Celik som var nöjd med insatsen:

– Vi började bra och vi släppte in ett olyckligt mål och sedan ett till. Jag tycker vi spelade bättre hela matchen. Vi lyckades vända och vinna denna matchen. Det fanns många turkiska supportrar på plats och de gav oss ett stort stöd, vi tackar dem för det, sade Mehmet Zeki Celik.

Sinan Bolat var säker i målet trots de två insläppta målen som han inte kunde göra så mycket åt men även han hyllade supportrarna på plats:

– Jag tackar Gud för dem här tre poängen som vi återvänder med. Vi spelade den fotbollen som Turkiet vill se och och vi tog en vinst ikväll. Det var längesedan jag stod i mål för landslaget och jag är väldigt stolt över att få den chansen. Jag tackar Lucescu och Alper för att de litar på mig. De turkiska supportrarna var fantastiska, de skapade en fantastisk atmosfär. Jag tackar varenda en som kom hit för att stötta oss.

Caglar Söyüncü efter matchen och misstagen som skedde framförallt vid det första målet:

– Lite kan det väl ske (gällande misstaget). Vi ville göra våra supportar, vårt land och våra familjer glada och det lyckades vi med. Att vända och vinna så här borta mot Sverige är jättehärligt. Vi hade ett par misstag i matchen och vi måste lära oss av dem. Jag vill även säga något om våra supportrar som var på plats och jag vill tacka dem så mycket, de lämnade oss inte här. Det var hälften/hälften inne på arenan. Jag tackar alla dem som kom hit och jag hoppas att vi har gjort dem lika lyckliga som dem gjorde oss i den här matchen.

Landslagskaptenen Mehmet Topal:

– Jag vill gratulera alla mina lagkamrater. Jag tycker att det var en riktigt bra match idag. Vi började jättebra och skapade flera lägen men lyckades inte göra mål. Vi släppte in ett mål ifrån två lägen som kom via långbollar. Tränaren säger hela tiden och upprepar att vi inte får släppa in sådana mål och han har rätt, det passar inte oss.

Assistgivaren Serdar Gürler:

– En mycket bra match där vi kommer tillbaka från 2-0 underläge och vinner 3-2. Vi fortsatte att spela vårt spel och vi var det bättre laget från första minuten. Idag fick alla se vår landslagsandan och den Turkiska andan, jag hoppas det här tystar en del av kritikerna. Jag är övertygad om att vi kommer göra mer för vårt folk och för våran flagga i framtiden och ta dem till framgångar som de förtjänar. Vi har ett ungt lag och det kommer bli ännu bättre. Supportrarna var otroliga, helt otroliga, trots underläge 2-0 så var de aldrig tysta, stort tack till dem allihopa.

På sitt officiella instagram-konto gick Serdar Gürler ut och förklarade vilka han syftade på med kritiker och det var efter Rysslands-matchen som ett par ryska kommentarer hade i studion sagt att de turkiska spelarna saknade hjärta och själ för att spela i landslaget.