VIDEO: Trabzonspor utklassade Galatasaray

Trabzonspor besegrade Galatasaray med hela 4-0 på hemmaplan på lördagskvällen.

Galatasaray kom till spel med samma startelva som i den senaste ligamatchen då Alanyaspor krossades med 6-0 och Trabzonspor gjorde två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Ankaragücü som slutade 2-2. Mittbacken Zargo Toure och mittfältaren Abdülkadir Ömur saknades pga skador. Dessutom fanns inte lagets storstjärna Burak Yilmaz i matchtruppen pga skada. Istället fick Mustafa Akbas och Anthony Nwakaeme chansen från start och just Nwakaeme skulle visa sig bli en matchvinnare.

36 135 åskådare fanns på plats på Medical Park arena.

Trabzonspor fick en drömstart i matchen när Ogenyi Onazi gjorde 1-0 redan efter tre minuters spel med ett skott utanför straffområdet.

I den 25e minuten kom 2-0 när nyförvärvet Anthony Nwakaeme gjordes sitt första mål i klubben med ett skott som gick in i mål via Yuto Nagatomo.

Med 0-2 efter mindre än en halvtimmes spel blev uppförsbacken för Galatasaray ännu jobbigare när Younes Belhanda åkte på ett direkt rött kort i den 30e minuten efter att ha stämplat Yusuf Yazici.

På tilläggstid av den första halvleken kom matchens snyggaste mål signerad av Nwakaeme som fick bollen på vänsterkanten tog förbi sig Mariano in i straffområdet och därefter tog sig förbi ytterligare Galatasaray-spelare innan han gjorde mål till 3-0 vilket också blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken kontrollerade Trabzonspor matchen men trots en man mer lyckades laget inte skapa några målchanser och matchen såg ut att sluta 3-0. Men i den 93e minuten gjorde ett annat nyförvärv Caleb Ekuban mål i sin debut för Trabzonspor. Nwakaeme passade bollen till Ekuban som stod helt omarkerad framför mål och gjorde 4-0 vilket också blev slutresultatet.

Efter slutsignalen firade Trabzon-spelarna med dans på mittcirkeln till publikens stora jubel.

Trabzonspor har inte förlorat sedan ligapremiären mot Istanbul Basaksehir. Sedan dess har det blivit två segrar och en oavgjord. Galatasaray tappade sina första poäng för säsongen efter att ha inlett med tre raka segrar. Förlusten mot Trabzonspor var Galatasarays första i ligan efter nio matcher.

Trabzonspor har vunnit alla hemmamatcher mot Galatasaray sedan Medical Park arena invigdes i december 2016. Säsongen 2016/17 blev det 2-0, förra säsongen blev det 2-1 och nu 4-0. Trabzonspor har också vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot Galatasaray i ligaspelet.