Zeki Celik: ”Jag vill spela länge i landslaget”

En av de intressanta spelarna i landslagstruppen är Mehmet Zeki Celik som har fått en flygande start i franska Ligue 1 med Lille.

Zeki Celik har på två år gått från turkiska fjärdeligan till franska högsta ligan. Och det har börjat bra för den turkiske ytterbacken. Redan i sin första match stod han för en assist och på de inledande fyra matcherna som Zeki Celik har spelat medverkat i samtliga, så har laget släppt in två mål. Nu vill han bli given i landslaget:

– Jag vill vara given i landslaget, det är en mycket härlig känsla (att vara här), jag hoppas att jag blir en del av landslaget länge, sade Mehmet Zeki Celik när han talade med media vid landslagssamlingen.

Gällande kommande motståndet i UEFA Nations League:

– Ryssland och Sverige är två landslag som spelade kvartsfinal i VM. Det kommer bli två svåra matcher för oss och vi vill vinna.

Om sina första veckor i Frankrike samt jämförelsen med den turkiska- och franska ligan:

– Mina dagar i Frankrike går bra. Alla är jättevänliga mot mig. Vi har ett ungt lag, det blev ett mycket bra val för mig (att komma till Lille). Jag vill ha en bra säsong och hoppas det blir så. Skillnaden mellan den turkiska och franska ligan är att tempot är högre i Frankrike och väldigt fysiskt. Fysiken är väldigt viktig och jag försöker bli mer fysiskt stark nu då jag tydligen behöver bli starkare enligt dem (tränarna i Lille).