Europa League: Fenerbahce kom tillbaka från 2-0 underläge och kvitterade

Fenerbahce åkte till Belgien för att ta sig an Anderlecht och Istanbullaget återvänder med en poäng efter att ha varit underläge i 1-0 i halvtid och sedan 2-0.

Fenerbahce började matchen bäst och hade flertalet bra lägen i första halvlek, inte minst Frey som hade ett jätteläge. Istället kom Anderlecht in i matchen och skapade ständigt farliga lägen och var framförallt farliga på fasta situationer. Hemmalaget tog ledningen genom Zarabia Bakkali och hade även en frispark i stolpen.

Bara fem minuter in i andra halvlek gjorde Bakkali sitt andra mål men reduceringen från Fenerbahce dröjde inte länge. Michael Frey satte reduceringen i den 53:e matchminuten och matchen levde i allra högsta grad.

Fyra minuter senare, i den 57:e minuten, kvitterade Fenerbahces vänsterback Hasan Ali Kaldirim till 2-2 efter en vacker individuell prestation. Hasan Ali tog sig fram på vänsterkanten och kom in i straffområdet, väl där fintade han bort två spelare och satte 2-2.

Fler mål blev det inte i matchen och efter tre spelade matcher ligger Fenerbahce 2:a med fyra poäng bakom ledande Dinamo Zagreb som är uppe på nio poäng. Trean Spartak Trnava har tre poäng och Anderlecht har en poäng.