Europa League: Målvaktstavla och straff sänkte Besiktas när Malmö FF vann med 2-0

Malmö FF tog en överraskande seger hemma mot Besiktas under torsdagskvällen. 

Det var en jämn första halvlek och ett MFF som överraskade med både fart och anfallsförsök. Hemmalaget kom till positioner och Besiktas som hade roterat i startelvan gjorde inte sin bästa insats för säsongen såhär långt.

Besiktas ställde upp med en stark och ordinarie backlinje + målvakt med Karius i mål samt Caner Erkin, Pepe, Vida och Gökhan Gönül, men i mittfältet hade de svartvita en del rotationer. I anfallet startade Vagner Love och bakom sig hade han Adem Ljajic i nummer tio positionen med Jeremain Lens och Gökhan Töre på kanterna, Töre som har varit långtidsskadad och missat stora delar av förra säsongen. I innermittfältet spelade Necip Uysal och Gary Medel. Det gav Besiktas en stark bänk med spelare som Quaresma, Ryan Babel, Oguzhan Özyakup och Tolgay Arslan som är annars förstavalen till startelvan.

I Malmö FF var det starkaste startelva som gick att ställa upp med, hemmalaget var pressade att vinna efter förlusten borta mot Genk. I målet spelade förre Genclerbirligi-målvakten Johan Dahlin och framför sig hade han Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari. MFF:s mittfält bestod av Anders Christiansen, Fouad Bachirou,Oskar Lewicki och Sören Rieks och längst fram fanns Markus Rosenberg tillsammans med Arnor Ingvi Traustason.

Efter en mållös första halvlek så kom matchens första mål i den 53:e minuten. På ett inlägg från höger  av MFF-spelaren Vindheim så styrde Caner Erkin via en touch in bollen i egen bur, Karius som inte hade någon som skymde hans blick och ganska så god tid på sig kunde ha och borde ha gjort bättre vid ingripandet, dock ska det sägas att bollen fick en viss ändring i sin bollbana och ställde den tyske målvakten.

Besiktas pressade på och dominerade bollinnehavet och tryckte på för ett kvitteringsmål. In kom Ryan Babel, Oguzhan Özyakup och kort därefter Quaresma. Vagner Love hade ett jätteläge men Johan Dahlin stod för en fin räddning avvärjde skottet. Pepe fick bollen i mål på en fast situation men vinkades av för offside och reprisbilderna visade att det var lite marginal men rätt beslut.

Medan Besiktas pressade på så uppstod det lägen för Malmö FF också. I matchens 76:e minuten rev Caner Erkin ner Behrang Safari och lagkaptenen Markus Rosenberg stegade fram och satte stenhårt och otagbart för målvakten 2-0 vilket också blev slutresultatet och en stor seger för Malmö FF som var det bättre laget.

I och med att Sarpsborg 08 vann Genk med 3-1 så har samtliga lag i gruppen tre poäng och 0 i målskillnad.