Europa League: Slimani visade vägen med sina mål när Fenerbahce besegrade Spartak Trnava

Det blev en tung omgång för de turkiska lagen ute i Europa med förluster, ja för alla förutom Fenerbahce som lyckades besegrade Spartak Trnava på Kadiköy.

Fenerbahce tog emot den slovakiske storklubben och de regerande mästarna Spartak Trnava och det var i princip spel mot ett mål hela kvällen. Fener kom till spel med en hyfsad stark elva med Harun Tekin i mål, Isla-Skrtel-Neustadter-Hasan Ali i backlinjen och framför dem bildade Jailson mittfältslås med Michael Frey. På de offensiva positionerna fanns Andre Ayew med Eljif Elmas och Diego Reyes och Islam Slimani spelade på topp, allt skulle handla om anfallaren som hämtats in från Leicester City på torsdagskvällen.

Fenerbahce radade upp chanser på chanser men lyckades inte förvalta dem på bästa sätt. Irritationen började växa när lagen gick in i halvtidsvilan med 0-0 på resultatstavlan.

Hade  Fener oflyt med chanserna så blev det tvärtom i andra halvlek. Efter sju minuter så gjorde Islam Slimani ett efterlängtat mål i den 52:a minuten och gav Fener ledningen. I den 69:e minuten utökade Slimani till 2-0 och glädjen vid båda målen visade hur mycket de betydde för den algeriske anfallaren.

Fenerbahce hade lägen genom Ayew och Frey också i matchen men siffrorna stannade vid 2-0 och det var Feners första seger i turneringen den här säsongen.

Motståndet var inte det tuffaste testet för Fener, i helgen väntar stormatch mot Istanbul Basaksehir i ligan.