Europa League: Storförlust för Akhisarspor mot Sevilla

Akhisarspor åkte till Spanien för att möta Sevilla, en match som de lär vill glömma så fort som möjligt.

De turkiska cupmästarna förlorade med hela 6-0 och släppte in två mål i de inledande nio minuterna. I den 35:e minuten gjorde Akhisar självmål då Milan Lukac satte bollen i eget mål. Redan där var det klart och klappat och efter 60 minuter stod det 5-0 till hemmalaget. Gabriel Mercado gjorde matchens sista mål i den 67:e minuten.

Att förlora borta mot Sevilla är ingen fy skam då Sevilla är de laget som är mest framgångsrik i UEFA-Cupen/Europa League. Laget har vunnit turneringen fler än något annat lag, fem gånger. Dock är 6-0 alldeles för stora siffror att förlora med och frågan är hur långt tålamod Akhisarspor har denna gången med den nuvarande tränaren, Cihat Arslan. Laget redan bytt tränare en gång den här säsongen efter att ha sparkat Safet Susic (som tog över laget i juni det här året) efter att ha tagit två poäng i de inledande fem matcherna.

Efter tre omgångar spelade har Akhisarspor 0 poäng och att ta sig vidare ser just nu svårt ut men inte omöjligt matematiskt sett även om de övriga lagen framför dem (Standard Liege, FC Krasnodar och Sevilla) har alla sex poäng.