VIDEO: Nykomlingen Ankaragücü slog Fenerbahce på bortaplan

Nykomlingen Ankaragücü besegrade Fenerbahce med 3-1 på bortaplan på söndagskvällen.

Johannes Hopf saknades i Ankaragücüs startelva för andra matchen i rad pga skada men Moestafa El Kabir var tillbaka hos gästerna efter att ha missat två matcher pga skada.

Ankaragücü tränas av Ismail Kartal som spelade tio år i Fenerbahce. Han har därefter varit ungdomstränare och assisterande tränare i klubben i flera  omgångar. 2010 till 2014 var han assisterande tränare till Aykut Kocaman och säsongen 2014/15 var han huvudtränare då Fenerbahce bl.a. vann supercupen och slutade på andraplats i ligan.

I matchen tog Ankaragücü ledningen i den 35e minuten efter en hörna slagen av Erdem Özgenc. Kubilay Kanatsizkus nickade ner bollen till Ricardo Faty som gjorde målet från nära håll. Det blev inga fler mål i den första halvleken.

I den 74e minuten gjorde Ankaragücü 2-0 på straffspark efter att domaren använt sig av VAR och det var Erdem Özgenc som klev fram och slog straffsparken. I samband med straffsparken fick Fenerbahces anfallare Islam Slimani direkt rött kort efter protest mot domarens beslut. Ett par minuter senare kom 3-0 genom El Kabir som gjorde sitt tredje ligamål för säsongen. Efter målet blev El Kabir utbytt.

Fenerbahce reducerade i slutminuterna efter ett självmål av Erdem som styrde in Michael Freys inlägg.

Ankaragücü vann med 3-1 i en match som innehöll 1 rött- och 9 gula kort. Laget vann sin andra raka ligamatch och klättrade upp på en femteplats i tabellen med 16 poäng. Fenerbahce har inte vunnit på fem ligamatcher (två oavgjorda samt tre förluster). I dessa matcher har det också bara blivit två mål. Laget ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen med 10 poäng.

Under matchen och efter slutsignalen var det stora protester från Fenerbahce-fansen. Kort efter matchens slut meddelade Fenerbahce att klubben går skilda vägar med tränaren Philip Cocu.

I nästa omgång väntar storderbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce på Türk Telekom Arena.