VIDEO: Nykomlingen tog första segern för säsongen – vann stort mot Fenerbahce

Caykur Rizespor besegrade Fenerbahce med 3-0 och tog säsongens första seger för säsongen.

I Rizespor gjorde Okan Buruk sin första match som tränare efter att ha tagit över jobbet sedan Ibrahim Üzülmez fått sparken. När Okan tränade Akhisarspor förra säsongen blev det seger i tre av tre matcher mot Fenerbahce. Två gånger i ligan och en gång i cupfinalen.

Alla tre målen kom inom elva minuter i slutet av den första halvleken. Vedat Muriqi nickade i 1-0 i den 30e minuten efter inlägg av Mehmet Uslu, Aminu Umar chippade in 2-0 i den 35e minuten efter passning av Samudio och Samudio själv som vann skytteligan i andraligan förra säsongen fastställde själv slutresultatet till 3-0 när han nickade in Fernando Boldrins hörna i den 41a minuten.

Det blev inga mål i den andra halvleken och Rizespor som tog säsongens första seger tog sig upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Laget har 6 poäng efter 7 omgångar och Fenerbahce som har bara en seger på de sex senaste ligamatcherna ligger placeringen ovanför Rizespor med 7 poäng.

Noterbart efter matchen är att det var över åtta år sedan Fenerbahce senast släppte in tre mål i första halvlek i Süper Lig. Den 23e augusti 2010 släppte laget in tre mål i första halvleken mot Trabzonspor på bortaplan.