Lucescus dystra facit i landslaget

Det fortsätter att gå dåligt för Turkiet med Mircea Lucescu som förbundskapten.

Lucescu tog över förbundskaptensrollen i landslaget inför avslutningen av VM-kvalet i augusti 2017 efter att Fatih Terim fått sparken. Med fyra omgångar kvar hade Turkiet två poäng upp till förstaplatsen men efter 1 seger, 1 oavgjord och 2 förluster hamnade Turkiet sju poäng efter Island som vann gruppen och fem poäng efter Kroatien som slutade tvåa.

Trots fiaskot i VM-kvalet fick Lucescu fortsatt förtroende med anledningen att framtiden såg ljus ut.

Efter VM-kvalet har Turkiet spelat 12 matcher och det har bara blivit seger i tre av matcherna. Två av matcherna har varit träningslandskamper och enda tävlingsseger kom i första matchen mot Sverige i Nations League efter att Turkiet vänt 0-2 till 3-2. Övriga resultat i dessa 12 matcher har varit 4 oavgjorda och 5 förluster.

Förlusten mot Sverige var tredje matchen i rad som Turkiet spelade utan att göra mål.

Lucescu har under sin tid som förbundskapten lett Turkiet i 16 matcher. Det har blivit 4 segrar, 5 oavgjord och 7 förluster med målskillnaden 17-25.

Återstår att se om förbundet fortsätter att ge honom förtroende eller om han får sparken efter ännu ett fiasko?