”Vi vill fortsätta med Erwin Koeman”

Fenerbahce vill fortsätta med Erwin Koeman som huvudtränare.

Fenerbahces sportchef Damien Comolli sa i ett uttalande på klubbens TV-kanal, FB TV att klubben är nöjda med Erwin Koeman och vill fortsätta med honom som huvudtränare.

Ett officiellt beslut kommer att tas innan nästa ligamatch mot Trabzonspor på bortaplan.

Erwin Koeman var assisterande tränare till Phillip Cocu och när Cocu fick sparken tog Koeman över som tillfällig huvudtränare något som han ser ut att få fortsätta med.

Under Koemans ledning har Fenerbahce hämtat upp 0-2 till 2-2 i derbyt mot Galatasaray på bortaplan, besegrat Anderlecht i Europa Leagues gruppspel med 2-0 på hemmaplan och besegrat Alanyaspor med samma siffror på hemmaplan i den senaste ligaomgången.

En spelare som har lyft sig mycket under Koeman är Mathieu Valbuena som gjorde sin första match från start i ligan mot Galatasaray sedan i början av september och har sedan dess vart given i startelvan de tre senaste matcherna. Under dessa matcherna har Valbuena gjort 2 mål och 3 assist.

Flera spelare har under den senaste tiden lovordat holländaren som är mest känd för att vara storebror till mer kände Ronald Koeman.