VIDEO: Hattrick av Dauda

Abiola Dauda gjorde tre mål när Giresunspor besegrade Kardemir Karabükspor i andraligan.

Dauda spelade fotboll i Sverige i sju år (fem av åren i Kalmar FF) och har svensk medborgarskap. I februari 2013 blev han proffs i Röda Stjärnan och spelade därefter för Vitesse i Holland, Hearts i Skottland och Atromitos i Grekland innan han flyttade till Turkiet inför den här säsongen.

På lördagen gjorde han tre mål när Giresunspor vann med 4-0 över Kardemir Karabükspor. Totalt har det blivit 7 mål på 9 matcher och med det ligger han tvåa i skytteligan i Spor Toto 2. Lig.

Giresunspor vann igen efter fyra ligamatcher (två oavgjorda samt två förluster) och har två poäng upp till kvalspel till högsta ligan.

För Kardemir Karabükspor fortsätter raset. Klubben åkte förra säsongen ur Süper Lig och det ska mycket till om klubben inte åker ur andraligan den här säsongen. Karabükspor ligger sist i tabellen efter 12 omgångar med 1 oavgjord och 11 förluster. Målskillnaden är 2-35. Dessutom har klubben fått tre minuspoäng vilket innebär att poängskörden är -2 och det är 13 poäng upp till rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Karabükspor har ekonomiska problem. Klubben värvade 16 nya spelare inför den nya säsongen men får inga spelarlicens för spelarna pga obetalda skulder. Det har lett till att klubben får använda sig av stora delar unga spelare från sin akademi i matcherna.