VIDEO: Istanbul Basaksehir vann derbyt mot Besiktas

Dagen efter derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce spelades det ett nytt derby i Istanbul.

Istanbul Basaksehir tog emot Besiktas på Basaksehir Fatih Terim stadion. Det skiljde tre poäng mellan lagen i tabellen inför avspark och Besiktas hade vid seger gått upp på delad förstaplats i tabellen som Basaksehir.

Det blev hemmalaget som gick segrande ur matchen efter att den 32-årige moldaviska mittbacken Alexandru Epureanu gjort matchens enda mål i den 19e  minuten. Epureanu som är inne på sin femte säsong i Basaksehir har gjort 12 mål på 118 matcher i Süper Lig. Det var Basaksehirs tredje raka 1-0 seger i ligaspelet.

Besiktas hade det mesta av det offensiva spelet men Basaksehir försvarade sig bra. I den 96e minuten hade bortalaget en jättechans att kvittera genom Vagner Love men Basaksehirs målvakts Mert Günok räddade bollen med fötterna.

Istanbul Basaksehir drog i och med segern ifrån i toppen av tabellen. Laget har fyra poäng ner till Galatasaray och Antalyaspor på andraplats. Besiktas är på femteplats och är sex poäng bakom Basaksehir.