VIDEO: Oavgjort i derbyt – Fenerbahce hämtade upp tvåmålsunderläge

Derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce slutade 2-2 efter att Fenerbahce hämtat upp 0-2.

Inför avspark på Türk Telekom stadion bjöd Galatasaray-fansen på ett fantastiskt tifo.

Det var som vanligt när Galatasaray och Fenerbahce möter varandra heta känslor inför, under och efter matchen.

Galatasaray tog ledningen i matchen i den 31a minuten genom Ryan Donk. Det var hans andra ligamål för säsongen. Innan halvlekens slut var hemmalaget jättenära att utöka ledningen men Sinan Gümüs nick tog i stolpen.

Galatasarays andra mål skulle komma i början av den andra halvleken. Fenerbahce misslyckades med en rensning och bollen hamnade hos Martin Linnes som fick en bra träff med högern precis utanför straffområdet. Det var norrmannens första mål i Galatasaray-tröjan sedan han kom till klubben i januari 2016.

Fenerbahce tog sig tillbaka i matchen och reduceringen kom på straffspark i den 66e minuten efter ett VAR-beslut av domaren Firat Aydinus. Valbuena som var tillbaka i startelvan i en ligamatch efter två månader gjorde sitt första mål för säsongen. Sex minuter senare kom kvitteringen när Valbuena assisterade brassen Jailson som gjorde sitt första mål i klubben.

Efter kvitteringen hade båda lagen chanser att avgöra derbyt. Sinan Gümüs hade ett avslut som gick strax utanför stolpen, Eljif Elmas sköt ett skott inne i straffområdet som Fernando Muslera räddade och Martin Skrtel fick ett överraskande friläge men avslutet var inte det bästa. Det blev inga fler mål i matchen som slutade 2-2.

Galatasarays mardröm mot Fenerbahce i ligaspelet fortsätter då laget inte har lyckats besegra sina ärkerivaler från andra sidan sundet på åtta ligamatcher.

Efter slutsignalen blev det skandalscener när ett jättebråk utbröt på mittcirkeln med flera spelare från båda lagen inblandade. Bråkets utgång efter mycket VAR-tittande blev att Badou Ndiaye i Galatasaray samt Jailson och Roberto Soldado i Fenerbahce fick varsitt rött kort. Dessutom blev Younes Belhanda varnad.

Galatasaray som spelade sin tredje raka match utan seger i ligaspelet (två oavgjorda och en förlust) gick upp på andraplats i tabellen en poäng före Istanbul Basaksehir. Fenerbahce som spelade sin sjätte raka match utan seger i ligaspelet (tre oavgjorda och tre förluster) ligger är kvar precis ovanför nedflyttningsstrecket med tio poäng.

***

Under matchens gång kom det tragiska nyheter om att Fenerbahce-supportern Koray Sener som befann sig på arenan hade omkommit efter att ha drabbats av hjärtattack. Som en gest valde stora delar av Fenerbahce-supportrarna inför den andra halvleken att lämna arenan för att hedra den omkomna supportern.