VIDEO: Sivasspor vände och vann på bortaplan mot Besiktas

Sivasspor tog en prestigefull seger när laget vände och vann på bortaplan mot Besiktas.

Efter Istanbul Basaksehir och Galatasarays segrar tidigare i omgången var Besiktas i behov av tre poäng för att inte tappa mark i kampen om ligaguldet mot sina största konkurrenter. Men utgången mot Sivasspor blev inte som klubben hoppades på.

Besiktas fick dock en bra start när den 19-årige anfallaren Güven Yalcin som fick chansen från start av tränaren Senol Günes nickade in ledningsmålet i den 11e minuten. Det var hans första mål i Süper Lig i första matchen från start. Güven värvades av Besiktas inför säsongen från Bayer Leverkusen och utöver målet stod han för en bra insats i matchen.

Ricardo Quaresma som slog frisparken till målet gjorde sin 8e assist på 10 ligamatcher den här säsongen.

Kvitteringen av Sivasspor kom bara tre minuter senare när David Braz från nästan ingen vinkel alls nickade in hörnan slagen av Robinho i mål. Oguzhan Özyakup försökte nicka undan bollen men lyckades inte.

1-1 blev också halvtidsresultatet.

I början av den andra halvleken skulle Oguzhan Özyakup stå ännu mer i händelsernas centrum. En dålig passning på egen planhalva snappades upp av Sivasspors snabbe yttermittfältare Emre Kilinc som satte fullfart mot mål, tog sig in i straffområdet och gjorde 2-1 till Sivasspor i den 53e minuten, det var hans tredje ligamål för säsongen. En kort stund efter målet byttes Oguzhan Özyakup som är lagkapten i Besiktas ut mot busvisslingar.

Senare under den andra halvleken dömde domaren bort två beslut efter VAR. Robinho gjorde 3-1 till Sivasspor men målet dömdes bort för offside och Besiktas fick straffspark men dömdes bort för offside tidigare i anfallet.

Det blev inga fler mål i matchen och Sivasspor vann med 2-1. Det var lagets första seger på fyra matcher och laget har 14 poäng efter 12 omgångar. Besiktas förlorade för andra ligamatchen i rad och har tre förluster på de fyra senaste ligamatcherna. Laget har 18 poäng och ligger på sjundeplats i tabellen med fem poäng upp till Galatasaray på andraplats och nio poäng upp till ledaren Istanbul Basaksehir.

Mattias Bjärsmyr spelade hela matchen för Sivasspor. Bjärsmyr var petad från startelvan i de sex första ligamatcher men har varit given i backlinjen från omgång sju. Sedan dess har det blivit 2 segrar, 3 oavgjorda och 1 förlust med tre hållna nollor och målskillnaden 8-7.