Besiktas 1-0 Galatasaray: Ljajic avgjorde derbyt

Besiktas vann rivalerna Galatasaray med 1-0 på hemmaplan under söndagen efter att Adem Ljajic gjort mål på straff.

Inför matchen saknades det en hel spelare i båda lagen och framförallt i Galatasaray som hade inte mindre än sju spelare borta på grund av skador och avstängningar, bland annat Emre Akbaba och Younes Belhanda var skadade och Badou Ndiaye, Gary Rodrigues och Serdar Aziz var bland de som var avstängda. I Besiktas saknades en av lagets största spelare, Pepe, som inte heller kom till spel på grund av skada.

Det var en böljande första halvlek som inte bjöd på många heta chanser men framförallt en hel del misstag från båda håll. Matchens enda mål kom efter att Besiktas fått en indirekt frispark i Galatasarays straffområde på grund av en hög spark nära huvudet. Adem Ljajic tog frisparken och sköt i muren och krävde senare att få straff medan Cünyt Cakir sade nej. Efter att ha blivit rekommenderad att kolla på repriserna så ångrade Cüneyt Cakir sig och dömde straff efter VAR-beslut. Återigen stegade Adem Ljajic fram och den här gången skulle han skjuta straff och gjorde mål. Trots att Muslera var på bollen med sina fötter räckte det inte att styra ut bollen.

Adem Ljajic har ganska snabbt hittat sig till rätta i den turkiska ligan och är spelaren som ska fylla tomrummet efter Talisca och efter derbymålet kan fansen vara nöjda med sin nya nummer tio.

I andra halvlek kom Galatasaray in i matchen och skapade lägen och  testade Karius i Besiktas-målet.Samtidigt fick Besiktas testa sina chanser på kontringar. Quaresma satte bollen i nät en gång men vinkades av för offside ganska tidigt och reprisbilderna visade att beslutet var korrekt. För Galatasaray hade Maicon ett jätteläge i straffområdet men bollen passerade precis utanför stolpen och i matchens slutsekunder hade Maicon och Galatasaray ett mycket bra frisparksläge men som inte gav något mål.

Galatasaray missade chansen att ta sig närmare Istanbul Basaksehir (som överraskaande förlorade mot Sivasspor hemma) och istället blev de ompasserade av Besiktas som är ny trea i ligan och Galatasaray ny fyra. Båda lagen har 24 poäng och Besiktas har bättre målskillnad tack vare vinsten.