VIDEO: Delad poäng i toppmötet mellan Istanbul Basaksehir och Galatasaray

Det var dukat för toppmöte när ligaettan Istanbul Basaksehir tog emot de regerande mästarna Galatasaray under lördagen. 

Matchens båda mål kom i första halvleken. Ligaledarna Basaksehir hade stor kontroll och matchens bästa chanser i första halvlek där Galatasaray blev hårt pressade. Efter 18 minuter satte Irfan Can Kahveci 1-0 för hemmalaget. Chanserna fortsatte för Basaksehir och istället började Galatasaray komma in i matchen.

Mert Gunök stod för en bra räddning på Henry Onyekurus skott. En stund senare fällde dock Mert Günok Galatasaray-spelaren Badou Ndiaye i straffområdet och domaren blåste straff som Eren Derdiyok förvaltade säkert i den 30:e minuten.

I andra halvlek jämnades spelet ut och mot slutet var det återigen Basaksehir som hade matchens bättre lägen, bland annat hade Rijad Baljic ett jätteläge, dock var det inget ett bra avslut och Muslera kunde rädda och hålla Galatasaray kvar i matchen som hade ett bra frisparksläge med Selcuk Inan.

Istanbul Basaksehir är alltjämnt ligaetta med 34 poäng. Galatasaray klättrar för tillfället upp på en andra plats med 26 poäng men kan springas om av Besiktas eller Trabzonspor, Antalyaspor eller Evkur Yeni Malatyaspor – som möts imorgon och vid oavgjort i båda matcherna kan samtliga lag passera Galatasaray, Antalyaspor kan nå 27 poäng och övriga lagen går om på bättre målskillnad.