VIDEO: Galatasaray till Europa League trots förlust

Galatasaray tog sig till Europa Leagues slutspel trots att det blev förlust i sista gruppspelsmatchen mot Porto.

Resultatet räckte i och med att Lokomotiv Moskva förlorade sin bortamatch mot Schalke 04 med 0-1.

Porto tog ledningen i den 17e minuten genom Felipe som nickade in den f.d. Galatasaray-spelaren Alex Telles inlägg. I den 42a minuten gjorde Moussa Marega 2-0 till Porto på straffspark men Galatasaray fick med sig ett mål inför halvtidsvilan efter att Sofiane Feghouli reducerat på straffspark på tilläggstid.

Sergio Oliveira gjorde 3-1 till Porto i den 57e minuten och Eren Derdiyok gjorde 2-3 i den 65e minuten. Galatasaray hade chansen att kvittera på straffspark i den 67e minuten men den här gången missade Feghouli. Det blev inga fler mål i matchen och Porto som redan var klara gruppsegrare inför matchen vann med 3-2.

Galatasaray inledde årets Champions League med en klar seger mot Lokomotiv Moskva med 3-0. Därefter blev det fem matcher utan seger, en oavgjord samt fyra förluster och fram till Porto-matchen hade laget inte gjort mål i fyra raka matcher. Galatasaray har just nu en usel statistik i Europa-spelet och det har bara blivit två segrar på de 24 senaste matcherna.

Galatasaray befinner sig inte heller i någon bra form för tillfället och har bara 2 segrar på de tolv senaste tävlingsmatcherna. En av segrarna har varit mot division tre-laget Keciörengücü i turkiska cupen.

Slutspelet i Europa League lottas måndagen den 17e december.

  1. Porto, 16 poäng
  2. Schalke 04, 11 poäng
  3. Galatasaray, 4 poäng
  4. Lokomotiv Moskva, 3 poäng