VIDEO: Hakan Calhanoglu spelade fram till Milans segermål

AC Milan tog en efterlängtad seger mot Spal.

Fram till matchen hade det laget spelat fem tävlingsmatcher utan seger och dessutom blivit utslagna ur Europa League. I ligan hade det blivit fyra matcher utan seger och dessutom fyra raka matcher utan att göra mål.

Mötet mot Spal började inte bra och det var gästerna som tog ledningen genom Andrea Petagna. Bollen touchade Milan-backen Alessio Romagnoli på vägen in. Milan kvitterade dock snabbt genom Samu tre minuter senare vilket också blev första halvlekens resultat.

I den 65e minuten kom Milans segermål. Inhopparen Davide Calabria lyfte in bollen i straffområdet, Hakan Calhanoglu spelade tillbaka till Gonzalo Higuain som sköt bollen i mål och bröt själv en måltorka på nio matcher utan att göra mål. Milan klättrade upp på femteplats i tabellen och har en poäng upp till Lazio som har den sista Champions League-platsen till nästa säsong.

Hakan spelade hela matchen och noterades för sin tredje assist på sjutton ligamatcher den här säsongen. Det har fortfarande inte blivit något mål för honom den här säsongen men i matchen mot Spal hade han ett par chanser att göra mål på.