BOMBEN: Besiktas har hittat sin nya nummer tio – Kagawa har anlänt till Istanbul

Besiktas har visat intresse för Shinji Kagawa tidigare. 

I veckan tog rykten om att klubben vill ha den japanske offensive mittfältaren fart igen och i torsdags landade spelaren på Istanbul Atatürk flygplats.

Sky Sports rapporterade igår att AS Monaco ville låna in japanske mittfältaren som har inte haft en lyckad säsong i Dortmund med enbart två matcher i ligan och totalt fem matcher under säsongen. Nu verkar det istället bli Besiktas.

Kagawa kommer skriva på ett låneavtal resten av säsongen och Besiktas kommer ge en lön på 1,6 miljoner euro + bonusar samt ha köpoption på 1,6 miljoner euro till sommaren.

Den 29-årige mittfältaren som är en av Japans största stjärnor och spelare genom tiderna har skördat stora framgångar med BVB när han blev tysk ligamästare och cupmästare 2011 och nådde även CL-final 2012. Kagawa fortsatte karriären i Manchester United mellan 2012-2014 och blev engelsk ligamästare en gång innan han återvände till Dortmund där han har en stor status med över 100 matcher.