Galatasaray säljer Garry Rodrigues

Galatasaray har sålt den 28-årige yttermittfältaren Garry Rodrigues till saudiska Al-Ittihad.

Al-Ittihad som tränas av den förre Besiktas-tränaren Slaven Bilic betalar 10,25 miljoner Dollar i övergångssumma och om Rodrigues säljs vidare för mer än 10 miljoner Dollar ska Galatasaray få 20 % av övergångssumman. Galatasaray har inte skrivit något om det i meddelandet till börsen men Rodrigues tidigare klubb PAOK har rätt till 20 % av övergångssumman vilket motsvarar 2,05 miljoner Dollar.

Garry Rodrigues värvades från PAOK till Galatasaray i januari 2017 för 5,3 miljoner Euro och han gjorde 16 mål samt 16 assist på 78 tävlingsmatcher under sin tid i Turkiet varav 13 mål samt 14 assist på 61 matcher i ligan.Förra säsongen gjorde han 9 mål och 11 assist på 33 ligamatcher när Galatasaray vann ligaguld och under den pågående säsongen har han gjort 3 mål på 12 ligamatcher.

Al-Ittihad värvade även nyligen den 32-årige mittbacken Manuel da Costa från Istanbul Basaksehir för 4,5 miljoner Euro och har sedan i somras spenderat 40 miljoner Euro i övergångssummor.

Galatasaray höjde i början av säsongen Garry Rodrigues lön från 1,3 miljoner Euro till 1,9 miljoner Euro per år. Hans kontrakt med klubben skulle ha gått ut i juni 2021.