Istanbul Basaksehir presenterade Robinho

Istanbul Basaksehir presenterade värvningen av Robinho under lördagen.

Basaksehir kom överens med Sivasspor om en övergång gällande Robinho den 27e december. Sedan dess har klubben varit i förhandlingar med Robinho om det personliga kontraktet. Tidigare i veckan kom parterna överens om ett kontrakt på 1,5 säsonger och under lördagen presenterades han av Istanbul Basaksehir där han kommer att spela med tröjnummer 70.

Brassen sa på presskonferensen att den största anledningen till att han flyttade till Basaksehir var för att vinna ligaguld. Basaksehir leder turkiska ligan efter halva säsongen med 35 poäng, sex poäng före fyra klubbar: Trabzonspor, Kasimpasa, Yeni Malatyaspor och Galatasaray.

I Basaksehir blir Robinho återigen lagkamrat med Emmanuel Adebayor efter tiden i Manchester City.

Det finns inga officiella siffror på hur mycket Robinho kommer att tjäna i Basaksehir men enligt tidigare rykten blir det 2 miljoner Euro för hela kontraktstiden.

Robinho kom till Süper Lig i januari förra året och har gjort totalt 12 mål och 5 assist på 30 matcher. Under den pågående säsongen har han gjort 8 mål och 2 assist på 16 matcher.