Officiellt: Yıldırım Demirören avgår som Turkiska fotbollsförbundets president

Kort efter att Senol Günes hade presenterats som ny Turkisk förbundskapten kom meddelandet att det Turkiska fotbollsförbundets president (ordförande i svensk befattning) Yıldırım Demirören avgår från sin post.

Yıldırım Demirören har med ett eget uttalande på förbundets hemsida sagt att han har tagit valet att avgå från posten som president för det Turkiska fotbollsförbundet, posten som han tillträdde 26 februari 2012.

I sitt uttalande säger Demirören bland annat att han har valt att ta detta beslutet själv och att han har varit hedrad och alltid stått upp för sin post och för fotbollens bästa i Turkiet samt tackar den turkiske presidenten Erdogan, alla idrottsministrar som Turkiet har haft under Demirörens tid vid rodret, TFF:s egna styrelseledamöter och personer, fotbollstränare och förbundskaptener för Turkiet, fotbollsklubbar och dess presidenter, ledamöter samt spelare i de turkiska fotbollslagen samt media.