Basaksehir besegrade Fenerbahce – kommer allt närmare ligaguldet

Istanbul Basaksehir vann lördagens derby mot Fenerbahce med 2-1 på hemmaplan.

Basaksehir tog ledningen i matchen i den 17e minuten genom Robinho efter misstag av Fenerbahce-försvaret. Brassen gjorde sitt andra ligamål för Basaksehir efter flytten från Sivasspor i januari och har gjort totalt tio ligamål den här säsongen. Målet blev också den första halvlekens enda.

I den andra halvleken pressade Fenerbahce för ett kvitteringsmål och kvitteringen kom också i den 73e minuten genom Roberto Soldado efter misstag av Joseph Attamah i Basaksehir-försvaret. Det var Soldados tredje ligamål den här säsongen.

Men det var Basaksehir som skulle få det sista ordet. Stefano Napoleoni hoppade in i den 77e minuten och sex minuter senare stötte han in Marcio Mossoros inspel vilket betydde 2-1 och tre poäng till hemmalaget.

I och med segern är Basaksehir nu elva respektive sexton poäng före närmast jagande Galatasaray och Besiktas som dock har en match mindre spelad.