Senol Günes tar över landslaget direkt

Senol Günes kommer att leda det turkiska landslaget i EM-kvalets första matcher.

Nyligen blev det klart att Besiktas’ nuvarande tränare Senol Günes skulle bli Turkiets nya förbundskapten efter Mircea Lucescu. Hans fyraårskontrakt skulle ha börjat den 1a juni senare det här året men det turkiska fotbollsförbundet har meddelat att Senol Günes kommer att leda landslaget i EM-kvalets första matcher som startar i slutet av mars. Förbundet har meddelat Besiktas angående det.

Turkiet inleder kvalet till EM 2020 på bortaplan mot Albanien fredagen den 22a mars och ett par dagar senare möter man Moldavien på hemmaplan måndagen den 25e mars. Matchen mot Moldavien spelas i Eskisehir och är sedan en tid tillbaka utsålt.

Turkiet hamnade i Grupp J tillsammans med Frankrike, Island, Albanien och Moldavien. Läs mer om lottningen här.