VIDEO: Turkiet – Moldavien 4-0

Turkiet körde över Moldavien hemma i Yeni Eskisehir Stadyumu som var fullsatt.

Milli Takim har fått en fantastisk start i kvalspelet för EM 2020. Efter 2-0 bortavinsten mot Albanien så besegrades Moldavien med 4-0 på hemmaplan där det var ett lite tempofattig matchstart men efter 20 minuter lossnade allting.

Matchens första mål kom i 24:e minuten efter fina passningskombinationer och där Hakan Calhanoglu cykelsparkade fram bollen till Hasan Ali Kaldirim som gjorde sitt första landslagsmål. Bara två minuter senare så utökade Turkiet till 2-0 efter en mycket fint offensivt spel från Hakan Calhanoglu och Burak Yilmaz som kunde hitta anfallskollegan Cenk Tosun som avslutade det fina anfallet.

Hakan, Burak och Cenk hittade varandra mycket fint och var nära att utöka till 3-0 några minuter senare igen när Cenk testade målvakten Alexei Coselev som gjorde en fin räddning. Turkiet fortsätta att attackera Moldaviens mål och Hakan framspelad av Cenk, träffade stolpen efter ett fint samarbete med Cenk och Burak. Innan 1:a halvleks slutminuter så fick både Burak och Cenk  två jättelägen på nick men även denna gången gjorde Coselev två stora räddningar. Halvtidsresultatet kunde och borde ha varit mer än 2-0 sett till de farliga chanserna som skapades.

I andra halvlek tog Turkiet kommandot direkt och fortsatte där de hade lagt av 1:a halvlek. I den 53:e minuten blev Burak nerdragen i straffområdet och tog stegade fram själv för att ta straffen – men målvakten i Moldavien räddade och nekade Burak till att göra mål. Burak som var kapten för dagen hade vassa lägen även senare matchen men lyckades inte hitta nätet i matchen.

Istället var det Cenk som skulle göra sitt andra mål i matchen i den följande hörnan efter straffmissen. Cenk nickade starkt in 3-0 och ännu ett vilt jubel utbröt i Eskisehir-stadion. Turkiet tryckte på och fortsatte att anfalla och Cenk fick ett ytterligare läge för att göra ett hattrick som aldrig blev av ikväll. Istället var det Kaan Ayhan som är i storform i Bundesliga, som fick likt Hasan Ali, göra sitt första mål i landslaget.

Turkiet hade chans på att göra fler mål i matchen men matchen tillskrevs siffrorna 4-0 och det var en gedigen och mycket stark insats både resultat och spelmässigt av det Turkiska landslaget även om motståndarna inte är den tuffaste motståndaren i gruppen. Trots fyra insläppta mål så kan Moldaviens målvakt Alexei Coselev hålla huvudet högt uppe efter flera svettiga räddningar i  matchen.

Även det Turkiska försvaret och målvakten Mert Günok förtjänar beröm som trots allt inte hade så jättemycket svåra positioner eller större ingripanden, så har försvaret hållit nollan i de två inledande matcherna.

Näst på tur för Turkiet är de regerande världsmästarna Frankrike som kommer på besök den åttonde juni.