DERBY: Fenerbahce – Galatasaray

Ett nytt hett Istanbulderby väntar under söndagskvällen.

Klockan 18:00 är det avspark för Turkiets största derby när Fenerbahce tar emot rivalerna Galatasaray. Matchens domare är Ali Palabayik och mötet mellan de båda rivalerna är det 389: mötet. Av de tidigare 388 matcherna har Fenerbahce vunnit 146 möten medan Galasaray har lyckats vinna 123 matcher. Målskillnaden står 534-484 till Fenerbahces fördel och kvällens ligamatch är det 124:e mötet i ligaspel. Även där har Fenerbahce ett övertag med 50 matcher gentemot Galatasaray 33 vinster och en målskillnad på 156-118.

De senaste tio tävlingsmatcherna mellan lagen har slutat oavgjort fem gånger samtidigt som Fenerbahce har vunnit tre gånger och Galatasaray två gånger.

Galatasaray slåss för ligatiteln och jagar Istanbul Basaksehir som ligger fortfarande etta trots förlusten mot Besiktas under lördagskvällen medan Fenerbahce har en tung säsong som inte motsvarat förväntningarna och ligger just nu på den nedre halvan. Höstens möte på Galatasarays slutade 2-2 efter att hemmalaget Galatasaray lett med 2-0 efter mål av Donk och Linnes men Fenerbahce lyckades komma tillbaka och gjorde 2-2 efter ett straffmål av Valbuena och ett mål av Jailson. Slutet av matchen utbröt ett stort kaos bland spelarna efter att Roberto Soldado och Younes Belhanda rykt ihop med varandra. Under vinterns transferfönster värvade Fenerbahce mittbacken Serdar Aziz från Galatasaray.

Kvällens match sänds direkt i 105 länder och i Turkiet är det beIN Sports 1 / HD som kommer att visa matchen. Fox Sports 1 / HD  och Canal+ Sport Afrique sänder matchen i princip alla Afrikanska länder och i Balkan-halvön så sänds matchen på SportKlub-kanaler som visar matchen i bland annat Kroatien, Serbien och Slovenien. Franska beIN Sports 2 / HD sänder matchen liksom BeIN Sports i Nya Zeeland och Thailand.

Potentiella startelvor för lagen:

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Skrtel, Serdar Aziz, Hasan Ali (İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Tolgay, Zajc,  Dirar, Moses, Soldado.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Donk, Semih Kaya (Ahmet Çalık), Linnes, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne.