Diagne historisk – flest antal mål på en säsong i Turkiet

Mbiaye Diagne blev i helgen historisk när han även blev stor matchvinnare för Galatasaray på stopptid, med två mål i den 92:a och i den 97:e minuten.

Straffmålet väckte många ilskna reaktioner runt om i Turkiet då själva anledningen för straffen var felgiven för många supportrar och fotbollstyckare i Turkiet sett till reglerna samt att det finns VAR att tillgå. Caykur Rizespors president gick till hårt utspel efteråt matchen mot domarna. Diagne gjorde hur som helst sina mål och såg till att bli historisk i Süper Lig.

Ingen annan spelare har tidigare gjort 30 mål i en och samma säsong i Turkiet. Närmast till att göra detta var Bafetimbi Gomis som förra året gjorde 29 mål för Galatasaray och tog då rekordet från Alex De Souza som hade gjort 28 mål på en säsong för Fenerbahce.

Diagne gick av mållös i derbyt mellan Galatasaray – Besiktas som slutade med seger för Galatasaray med 2-0. Nästa vecka väntar en stor seriefinal när Galatasaray tar emot Istanbul Basaksehir, båda lagen har 66 poäng vardera medan Galatasaray har en bättre målskillnad på +8 jämfört mot Basaksehir.

Diagne har gjort tjugo av sina mål i år för Kasimpasa och tio av sina mål har han gjort för Galatasaray.