Ankaragücüs succélån på väg till Besiktas

Tyler Boyd, 24 år är på väg till Besiktas.

Ankaragücü hämtade in Boyd på lån från Vitoria Guimaraes i januari och det blev stor succé. Med sex mål och fyra assist på fjorton ligamatcher var han en stark bidragande orsak till att nykomlingen höll sig kvar i högsta ligan.

Men Ankaragücü har ingen köpoption efter lånet och enligt uppgifter vill Boyd inte återvända till sin portugisiska klubb. Det är nu Besiktas har kommit in i bilden. Klubben uppges vara överens med Boyd och nu gäller det att komma överens med Vitoria Guimaraes. Det skrivs om en övergångssumma på 2 miljoner Euro.

Tyler Boyd är född i Nya Zeeland och hade tidigare spelat en träningslandskamp för Nya Zeeland men FIFA godkände att han bytte landslag till USA innan Gold Cup 2019 började där han gjorde två mål i USA’s premiärmatch mot Guyana som vanns med 4-0.

Gold Cup är Nord- och Centralamerikas egna mästerskap.