Basaksehir går skilda vägar med Adebayor och två andra spelare

Istanbul Basaksehir har brutit kontraktet med Emmanuel Adebayor i förtid.

På torsdagen meddelade Basaksehir att klubben och Adebayor går skilda vägar med varandra. Adebayor, 35 år hade ett år kvar på kontraktet men parterna valde att bryta det i förtid. Den meriterade anfallaren värvades till Basaksehir i januari 2017 och gjorde succé direkt. Det blev 6 mål på 11 ligamatcher vilket fick Basaksehir att förlänga hans kontrakt till juni 2020. Under sin andra säsong gjorde Adebayor 15 mål på 30 ligamatcher. Under den gångna säsongen blev det inte lika mycket speltid som tidigare säsonger och det blev bara 3 mål på 19 ligamatcher.

Totalt blev det 28 mål på 76 tävlingsmatcher i Basaksehir-tröjan för Adebayors del.

***

Basaksehir går också skilda vägar med 32-årige mittbacken Serdar Tasci och 32-årige vänsterbacken Fedor Kudryashov från Ryssland. Båda spelarna värvades till klubben i januari tidigare i år på korttidskontrakt men Basaksehir väljer att inte utnyttja optionen på ytterligare år. Tasci spelade 5 matcher och Kudryashov spelade 8 matcher.