Mbaye Diagne på väg till Saudiarabien?

Mbaye Diagne kan lämna Galatasaray för spel i Saudiarabien.

Flera turkiska medier såsom NTV Spor, beIN Sports och TRT Spor skriver att Galatasarays skyttekung Diagne är på väg till Saudiarabien där han ska ha kommit överens med Al-Nassr. Nu ska den saudiska klubben försöka komma överens med Galatasaray som enligt det som skrivs vill ha minst 15 miljoner Euro för att övergången ska bli verklighet.

Galatasaray värvade Diagne från Kasimpasa i januari tidigare i år för 13 miljoner Euro och han har ett kontrakt med de regerande ligamästarna som sträcker sig till juni 2013. Under den gångna säsongen gjorde Diagne 30 ligamål på 29 matcher och blev den utländska spelaren som har gjort flest ligamål under en säsong i Süper Lig.

Totalt har Diagne gjort 42 mål på 46 matcher i Süper Lig för Kasimpasa och Galatasaray.

Al-Nassr blev ligamästare i Saudiarabien förra säsongen och sedan tidigare finns bl.a. Maicon (på lån från Galatasaray), Nordin Amrabat (tidigare Kayserispor och Galatasaray) samt Giuliano (tidigare Fenerbahce) i laget.

Av de 30 ligamål som Diagne gjorde under den gångna säsongen var 20 för Kasimpasa och 10 för Galatasaray. I och med hans 30 ligamål passerade han förbi Gomis som gjorde 29 ligamål förra säsongen och satte nytt rekord. Innan Gomis hade Alex de Souza rekordet på 29 ligamål.