Okan Buruk ny tränare i Istanbul Basaksehir

Okan Buruk tar över tränarjobbet i Istanbul Basaksehir efter Abdullah Avci.

Basaksehir såg ut att gå mot en säker ligaseger förra säsongen efter att ha lett med åtta poäng när det var åtta omgångar men tappade guldet till Galatasaray i näst sista omgången. Dåvarande tränaren Abdullah Avci lämnade klubben för att ersätta Senol Günes, som tog över landslaget, i Besiktas.

Nu är Avcis ersättare i Basaksehir klar. Det blir Okan Buruk som har skrivit på ett tvåårskontrakt. Okan kommer närmast från Caykur Rizespor där han tog över under förra säsongen när klubben låg under nedflyttningsstrecket. Det blev till slut en elfteplats i sluttabellen med sex poäng upp till femteplatsen som gav en plats i Europa League och fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket i den jämna tabellen. Ozan och Rizespor diskuterade en fortsättningen men parterna lyckades inte komma överens.

Han har tidigare varit för Elazigspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe och Akhisarspor. Han ledde Akhisarspor till en historisk cupguld säsongen 2017/18 men lämnade efter säsongen. Okan har tidigare spelat i Basaksehir när klubben hette Istanbul B.B. då Avci var tränare.