Süper Lig-spelare målskyttar i EM-kvalet

Tre spelare från Süper Lig gjorde mål på måndagskvällen när deras länder vann i EM-kvalet.

Fenerbahces mittfältare Miha Zajc som värvades från Empoli i januari gjorde det sista målet i den 47e minuten när Slovenien utklassade Lettland på bortaplan med 5-0. Zajc som gjorde 2 mål på 10 ligamatcher under sin debutsäsong i Fenerbahce ryktas redan bort från klubben och det skrivs om en prislapp på 10 miljoner Euro.

***

Caykur Rizespors anfallare Vedat Muriqi gjorde ett av målen när Kosovo tog en historisk seger på bortaplan mot Bulgarien. Muriqi gjorde målet som innebar 2-2 och Elbasan Rashani gjorde segermålet till 3-2 på tilläggstid. Det var Kosovos första seger någonsin i ett kval till mästerskap. Muriqi gjorde 17 mål på 34 ligamatcher förra säsongen och kom tvåa i skytteligan. Nu ryktas han vara på väg till större klubbar. Både Fenerbahce och Galatasaray uppges vara intresserade men även klubbar i Europa. Rizespor sägs vilja ha 10 miljoner Euro i övergångssumma.

***

Besiktas’ mittfältare Adem Ljajic gjorde matchens sista mål när Serbien besegrade Litauen med 4-1 på hemmaplan. Ljajic gjorde 9 mål och 12 assist på 27 ligamatcher under sin lånetid i Besiktas och i maj blev övergången permanent för 6,5 miljoner Euro. Kontraktet är till juni 2022. Ljajic var en av de allra mest bidragande spelare i Besiktas under klubbens starka vårsäsong med 7 mål och 11 assist på 16 matcher.