Adana Demirspor värvar irländsk anfallare

Anthony Stokes klar för Adana Demirspor.

Spor Toto 1. Lig-klubben Adana Demirspor tappade skyttekungen Mickael Pote till seriekonkurrenten B.B. Erzurumspor. Nu har han ersätts av den 30-årige irländska anfallaren Anthony Stokes som har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Stokes kommer närmast från spel i iranska klubben Tractor där han gjorde 11 mål på 23 ligamatcher förra säsongen. Stokes är annars mest känd från tiden i Celtic där han spelade 5 säsonger, vann 5 ligatitlar, 2 cuptitlar, 1 ligacuptitel och gjorde 76 mål på 192 tävlingsmatcher. Han är en av tidernas bästa målskyttar i skotska ligan med 102 mål på 209 matcher.

Stokes har även spelat för Falkirk, Sunderland, Sheffield United, Sunderland, Hibernian, Blackburn Rovers och Apollon Smyrnis.