Fenerbahce värvar från Caykur Rizespor

Fenerbahce har kommit överens med Vedat Muriqi.

Klubben skriver i ett meddelande på sin officiella hemsida att parterna har kommit överens om ett fyraårskontrakt och att Muriqi ska skriva på kontraktet efter att ha gått igenom den obligatoriska läkarundersökningen.

25-årige Muriqi som är landslagsspelare för Kosovo och som kom tvåa i skytteligan förra säsongen har varit ett eftertraktad namn på transfermarknaden den här säsongen. Han har kopplats ihop med både Fenerbahce och Galatasaray samt utomlands. Men för några dagar sedan såg han ut att stanna kvar i Rizespor efter att ha meddelat på sitt Twitter-konto att han beslutat sig för att vara kvar i klubben kontraktet ut.

Men så blev det inte och nu blir det istället spel i Fenerbahce framöver. Muriqi gjorde 17 mål samt 8 assist på 34 matcher i Süper Lig förra säsongen och kom på andraplats i skytteligan bakom Mbaye Diagne. Fenerbahce blir hans fjärde klubb i Turkiet efter att ha tidigare spelat för Giresunspor, Genclerbirligi och Rizespor.

Det har blivit 22 mål på 80 matcher i Süper Lig, 29 mål på 73 matcher i 1. Lig och 9 mål på 24 matcher i turkiska cupen.