Officiellt: Alagie Sosseh klar för Fatih Karagümrük

Alagie Sosseh, 33 år är klar för Fatih Karagümrük i andraligan.

Vi har tidigare skrivit om att Sosseh har varit på Karagümrüks träningsläger under sommaren men klubben har inte gjort något officiellt uttalande förrän nu.

Sossehs senaste klubb Akropolis IF meddelade i måndags att parterna hade gått skilda vägar och på tisdagen presenterades han av Fatih Karagümrük där han blir lagkamrat med Erkan Zengin och Stefan Silva. Det är i skrivande stund oklart hur långt kontraktet är. Karagümrük blir Sossehs sextonde klubb i karriären.

Alagie Sosseh har under det här året spelat för Akropolis IF i Division 1 Norra där han har gjort 2 mål på 9 ligamatcher och 1 mål på en match i svenska cupen. Han har gjort 32 mål på 56 matcher i Division 1 Norra sedan 2017 för Akropolis, Assyriska och Syrianska.

Sosseh har tidigare under sin karriär tillhört Hammarby IF, Landskrona BOIS, Väsby United, IK Sirius, AFC United, Birkebeineren (Norge), Fredrikstad (Norge), Ånge IF, Mjöndalen IF (Norge), Nest-Sotra (Norge), Siah Jamegan (Iran) och IK Frej förutom ovan nämnda klubbar.

Notis: Alagie Sosseh och Erkan Zengin var lagkamrater i Hammarby IF 2006-2008.