Saudisk klubb vill värva skyttekungen – Galatasaray vill ha mer betalt

Galatasarays skyttekung Mbaye Diagne ryktas återigen bort.

Diagne som nyligen har spelat klart Afrikanska mästerskapen med Senegal vann skytteligan i Süper Lig förra säsongen med 30 mål på 29 matcher och blev dessutom den utländska spelaren som har gjort flest mål i ligan under en säsong.

Saudiska klubben Al-Nassr har tidigare visat intresse och Diagne har under en längre tid ryktats vara på väg bort från Galatasaray. Nu när Afrikanska mästerskapen är över har skriverierna ökat. Flera turkiska medier rapporterar om att Al-Nassr var på plats under mästerskapet för att scouta Diagne och att klubbarna är i förhandlingar med varandra men kommer inte överens om övergångssumman.

Al-Nassr ska ha erbjudit 13 miljoner Euro för att köpa loss Diagne som har kontrakt med Galatasaray till juni 2023 men Galatasaray uppges vilja ha 17 miljoner Euro. Galatasaray värvade Diagne från Kasimpasa i januari tidigare i år för 10 miljoner Euro plus 3 miljoner Euro i signeringsbonus.

Diagne har gjort 42 mål på 46 matcher i Süper Lig för Kasimpasa och Galatasaray.

Al-Nassr blev ligamästare i Saudiarabien förra säsongen och sedan tidigare finns bl.a. Maicon (på lån från Galatasaray), Nordin Amrabat (tidigare Kayserispor och Galatasaray) samt Giuliano (tidigare Fenerbahce) i laget.

Av de 30 ligamål som Diagne gjorde under den gångna säsongen var 20 för Kasimpasa och 10 för Galatasaray. I och med hans 30 ligamål passerade han förbi Gomis som gjorde 29 ligamål förra säsongen och satte nytt rekord. Innan Gomis hade Alex de Souza rekordet på 29 ligamål.