Trezeguet lämnar Kasimpasa – har skrivit på för Aston Villa

Egyptiern Trezeguet lämnar Kasimpasa för spel i Aston Villa.

Mahmoud Hassan, 24 år som han egentligen heter var på lån i Kasimpasa säsongen 2016/17 och gjorde storsuccé med 13 mål samt 7 assist på 31 ligamatcher. Efter lånet köpte klubben loss honom från Anderlecht för 2 miljoner Euro och succén har fortsatt. Under hans andra säsong blev det 9 mål samt 9 assist på 34 ligamatcher.

Trezeguet har flera gånger varit på väg bort från Kasimpasa, bl.a. har det varit snack om de tre stora klubbarna i Turkiet och klubbar i Mellanöstern men Kasimpasa har hållit hårt i sin stjärnspelare. En gång var han ”klar” för Slavia Prag som dock misslyckades med att finansiera övergången. Efter den misslyckade övergången skrev Kasimpasa ett nytt kontrakt med Trezeguet till juni 2021 och i det nya kontraktet togs också köpklausulen på 5 miljoner Euro bort – en klausul som hade skrivits ett par månader tidigare.

Men nu lämnar Trezeguet Kasimpasa och Süper Lig. På tisdagskvällen skrev han på för Aston Villa som är nykomlingar i Premier League den här säsongen. Enligt de första uppgifterna blir övergångssumman 10-12 miljoner Euro.

Det blev 25 mål och 18 assist på 71 tävlingsmatcher i Kasimpasa-tröjan för Trezeguet.