Galatasaray förhandlar med Nzonzi och Roma

Galatasaray är i officiella förhandlingar med Steven Nzonzi och Roma.

Under tisdagen skrevs det att Galatasaray hade gjort klart med lån av Nzonzi från Roma.

På onsdagskvällen kom meddelandet till KAP (börsen) om att klubben har inlett förhandlingar med Nzonzi och Roma om ett lån.

Nzonzi är en 30-årig defensiv mittfältare som inför förra säsongen lämnade Sevilla för spel i Roma. Övergången kostade 26,65 miljoner Euro. I Italien blev det 30 matcher i Serie A, 1 match i italienska cupen och 8 matcher i Champions League. Nu är han på väg att lämna Roma efter en säsong i klubben.

Han har tidigare under sin karriär spelat tre säsonger i Sevilla, tre säsonger i Stoke, tre säsonger i Blackburn Rovers och två säsonger i Amiens.

Det har även blivit 14 landskamper för Frankrike som han vann VM-guld i Ryssland 2018 med. Nzonzi fick speltid i fem av sju matcherna (en från start och fyra inhopp). Har dock inte blivit uttagen till landslaget sedan november förra året och inte spelat i EM-kvalet där Frankrike bl.a. förlorat mot Turkiet med 0-2 på bortaplan.