Istanbul Basaksehir förlorade första mötet mot Olympiakos – Visca missade straffspark på tilläggstid

Istanbul Basaksehir förlorade det första mötet mot Olympiakos i Champions League-kvalet

Basaksehir fick ingen bra resultat med sig från det första mötet mot Olympiakos inför returen i Grekland om en vecka. Det blev förlust med 0-1 på hemmaplan. Giorgos Masouras nickade in matchens enda mål i 53:e minuten efter att ha blivit framspelad av den tidigare Fenerbahce-spelaren Mathieu Valbuena som spelade två säsonger i Turkiet.

Basaksehir hade chansen att kvittera i slutet av matchen men Edin Visca missade straffspark på tilläggstid. Basaksehir fick Irfan Can Kahveci utvisad i 80:e minuten efter två gula kort och efter matchen fick både tränaren Okan Buruk och mittbacken Aurelien Chedjou rött kort.

Returen spelas nästa onsdag.