Manuel Fernandes återvänder till Besiktas?

Manuel Fernandes spelade i Besiktas 2011-2014. Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben.

beIN Sports rapporterade sent på tisdagskvällen att Besiktas hade kommit överens om ett årskontrakt med option på ytterligare ett år med sin gamla mittfältare.

Fernandes som har hunnit bli 33 år gammal gjorde 21 mål och 40 assist på 112 tävlingsmatcher för Besiktas från januari 2011 till juni 2014. Han hade en stor del i när Besiktas vann turkiska cupen 2010/11 med 2 mål och 4 assist på 6 matcher. I finalen mot Istanbul B.B. som vann efter straffläggning gjorde han två assist och satte en av straffarna.

Och säsongen 2011/12 gjorde han 1 mål och 6 assist på 10 matcher när Besiktas gick till åttondelsfinal i Europa League där Aletico Madrid blev för svåra.

De fem senaste säsongerna har han spelat för Lokomotiv Moskva i Ryssland där han vann en ligatitel och tre supercuptitlar. På 144 tävlingsmatcher gjorde han 38 mål och 28 assist. Säsongen 2017/18 gjorde han 6 mål på 10 matcher (3 mål i 2 matcher) när Lokomotiv gick till åttondelsfinal i Europa League men även denna gången var det Atletico Madrid som stod i vägen.

Han är just nu klubblös efter att kontraktet med Lokomotiv Moskva gått ut.