OFFICIELLT: Steven Nzonzi klar för Galatasaray

Romas mittfältare Steven Nzonzi är klar på lån till Galatasaray.

Roma skriver på sin officiella hemsida att Nzonzi lånas ut till Galatasaray fram till 30 juni 2020. Galatasaray har fram till dess en köpoption på 16 miljoner Euro.

Galatasaray har också en möjlighet att förlänga lånet till 30 juni 2021 för en kostnad på 500 000 Euro. Om Galatasaray väljer att förlänga lånet kommer köpoptionen att vara 13 miljoner Euro.

Saxat från tidigare artikel:
Nzonzi är en 30-årig defensiv mittfältare som inför förra säsongen lämnade Sevilla för spel i Roma. Övergången kostade 26,65 miljoner Euro. I Italien blev det 30 matcher i Serie A, 1 match i italienska cupen och 8 matcher i Champions League. Nu är han på väg att lämna Roma efter en säsong i klubben.

Han har tidigare under sin karriär spelat tre säsonger i Sevilla, tre säsonger i Stoke, tre säsonger i Blackburn Rovers och två säsonger i Amiens.

Det har även blivit 14 landskamper för Frankrike som han vann VM-guld i Ryssland 2018 med. Nzonzi fick speltid i fem av sju matcherna (en från start och fyra inhopp). Har dock inte blivit uttagen till landslaget sedan november förra året och inte spelat i EM-kvalet där Frankrike bl.a. förlorat mot Turkiet med 0-2 på bortaplan.