Yusuf Yazici säger farväl till Trabzonspor

Yusuf Yazici har sagt farväl till Trabzonspor i ett öppet brev på sitt Instagramkonto.

Yusuf skriver bl.a. att klubben har försökt göra allt för att han ska stanna kvar. Men han vill gå vidare i karriären och inte gå miste om den här möjligheten som har dykt upp för honom och representera staden, klubben och landet på bästa möjliga sett utanför landets gränser. Han skriver vidare att han har varit på läktaren som supporter, spelat i klubbens ungdomsverksamhet och burit lagkaptensbindeln i A-laget och känt stolthet när han burit matchtröjan men nu tagit beslutet att lämna klubben.

Yusuf kom fram i Trabzonspors ungdomsverksamhet och debuterade i A-laget som 18-åring. Totalt har det blivit 100 tävlingsmatcher. På dessa matcher har han gjort 22 mål. Han är turkisk landslagsspelare och har hittills spelat 14 landskamper.

Yusuf har under en längre tid kopplats ihop med Lille och franska klubben har varit i förhandlingar med Trabzonspor men klubbarna har inte lyckats komma överens. Trabzonspors president sa nyligen att det skiljde mycket mellan klubbarna.

Om det blir en övergång till Lille blir Yusuf lagkamrat med Mehmet Zeki Celik.