EM-kval: Moldavien – Turkiet

Turkiets nästa match i EM-kvalet är på bortaplan mot Moldavien på tisdagskvällen.

Turkiet hade svårt att göra mål på Andorra i lördags men fick till slut ändå med sig alla tre poängen efter att inhopparen Ozan Tufan nickat in matchens enda mål i 89:e minuten.

På tisdagskvällen väntar Moldavien på bortaplan. Ett landslag Turkiet besegrade med 4-0 i hemmamatchen tidigare i kvalet och som Turkiet haft lätt mot genom historien. Länderna har mötts 10 gånger tidigare och Turkiet har vunnit 8 gånger medan 2 matcher har slutat oavgjord. Målskillnaden i dessa matcher har varit 25-3. De båda oavgjorda matcherna har kommit när Moldavien varit hemmalag och Turkiet har bara lyckats vinna en av tre bortamatcher.

Turkiet hade inför matchen mot Andorra problem med skador men mot Moldavien ser det ljusare ut och alla spelare förutom Oguzhan Özyakup, Cengiz Ünder samt Okay Yokuslu som har lämnat truppen är spelklara.

Förbundskaptenen Senol Günes ställde upp med följande startelva mot Andorra (från höger): Mert Günok, Mehmet Zeki Celik, Merih Demiral, Caglar Söyüncu, Umut Meras, Emre Belözoglu, Irfan Can Kahveci, Hakan Calhanoglu, Yusuf Yazici, Güven Yalcin, Cenk Tosun

Återstår att se om det blir samma elva mot Moldavien eller om det blir ett par förändringar?

I Moldavien som förlorade senaste matchen i kvalet mot Island saknas Basaksehirs mittback Alexandru Epureanu. Epureanu gjorde nyligen comeback för Basaksehir i en träningsmatch men blev inte uttagen till landslaget. Epureanu som är inne på sin sjätte säsong i Basaksehir har spelat flest landskamper för Moldavien i historien. Han debuterade i landslaget 2006 och det har totalt blivit 89 landskamper.

Matchen på tisdagskvällen spelas på Zimbru stadion och avspark är 20.45 svensk tid.

Domaren heter Davide Massa och kommer från Italien.

I Turkiet direktsänds matchen mot TRT 1 och i Sverige sänder C More Stream matchen.