Fenerbahce lånar ut talangfull anfallare

Fenerbahce har lånat ut den 18-årige iranske anfallstalangen Allahyar Sayyadmanesh till Istanbulspor i andraligan.

Fenerbahce värvade Allahyar från Esteghlal i somras och skrev ett femårskontrakt med honom. Men efter värvningen av Max Kruse, Vedat Muriqi och Mevlüt Erdinc är konkurrensen stenhård i Fenerbahce som väljer att låna ut honom till Istanbulspor.

Allahyar blev nyligen uttagen i Irans landslag som ska möta Hong Kong i en träningslandskamp 19:e september.

Saxat från tidigare artikel
Allahyar som fyllde 18 år i slutet av juni har kopplats ihop med en flytt till Fenerbahce under en längre tid men under måndagen blev det officiellt. Han kommer närmast från Esteghlal och kontraktet är på 5 år. Enligt obekräftade uppgifter är övergångssumman på 800 000 Euro.

Han gjorde 2 mål på 15 matcher i iranska ligan förra säsongen.

I början av juni blev Allahyar tidernas yngsta målskytt i Irans landslag efter att ha gjort sista målet (5-0) i storsegern mot Syrien.