Flera spelare lämnade Istanbul Basaksehir under transferfönstrets sista dag

Sex spelare lämnade Istanbul Basaksehir under transferfönstrets sista dag.

Göztepe som några dagar innan hade värvat Soner Aydogdu från Basaksehir värvade ytterligare två spelare från klubben. 36-årige offensiva mittfältaren Marcio Mossoro och 33-årige yttermittfältaren Stefano Napoleoni. Båda spelarna har skrivit på för ett år med option på ytterligare ett år. Mossoro spelade 176 tävlingsmatcher på 5 säsonger i Basaksehir och Napoleoni spelade 96 tävlingsmatcher på 3,5 säsonger.

***

34-årige mittbacken Aurelien Chedjou från Kamerun lämnar för spel i Amiens där han har skrivit på ett tvåårskontrakt. Chedjou som kom till Basaksehir inför säsongen 2017/18 efter fyra säsonger i Galatasaray spelade bara 4 tävlingsmatcher i klubben. Förra säsongen var han utlånad till Bursaspor.

***

22-årige centrala mittfältaren Alican Özfesli har lånats ut till Hatayspor i andraligan. Alican värvades från Altinordu i januari tidigare i år men blev omgående utlånad tillbaka till sin gamla klubb. Har kontrakt med Basaksehir till juni 2023.

***

24-årige offensive mittfältaren Furkan Soyalp och 27-årige anfallaren Muhammet Demir värvades till Basaksehir i somras. Nu lånas båda spelarna ut till nykomlingen Gazisehir Gaziantep för resten av säsongen. Furkan har gjort ett kortare inhopp i ligan för Basaksehir och Muhammet lämnar klubben utan att ha debuterat. Båda spelarna har kontrakt med Basaksehir till juni 2023.