Klubbarnas trupper till Süper Lig: Konyaspor

Klubbarna i Süper Lig har registrerat sina 28-manna trupper för spel i ligan och cupen.

Varje klubb får registrera 28 spelare varav max 14 utländska spelare till A-listan.

Turkiska spelare som är födda 1 januari 1999 eller senare behöver inte registreras till A-listan för att få spelarlicens. Dessa spelare finns med i B-listan.

När transferfönstret öppnar i januari har klubbarna möjlighet att göra förändringar i sina 28-mannatrupper.

***

Konyaspor har registrerat 28 spelare i sin trupp varav 12 utländska spelare.

Två utländska spelare som inte har blivit registrerade är vänsterbacken Leonard Zuta och ukrainska högerbacken Yevhen Opanasenko. Zuta är född och uppvuxen i Sverige men spelar för Makedoniens landslag. I Sverige spelade han för Västra Frölunda och BK Häcken innan han flyttade till Kroatien för spel i Rijeka inför säsongen 2015/16. I Häcken spelade han 56 matcher i Allsvenskan.

Zuta har kontrakt med Konyaspor till juni 2021 och Opanasenko till juni 2020.

Två andra spelare som inte har blivit registrerade är mittbacken Ugur Demirok och Sertan Yigenoglu som har kontrakt med Konyaspor till juni 2020 respektive juni 2021. Ugur, 31 år spelade 25 matcher för Konyaspor i ligan förra säsongen och har spelat totalt 189 matcher i Süper Lig mestadels för Akhisarspor.