Turkiet besegrade Andorra efter sent mål – Ozan Tufan stor matchhjälte!

Segern satt långt inne men Turkiet fick till slut med sig alla tre poängen i hemmamatchen mot Andorra.

Turkiet var tillbaka i Istanbul efter nästan fem år för att spela kvalmatch och det var första landskamp som spelades på Vodafone Park.

Turkiet hade ett stort bollinnehav (75 %) men kunde inte skapa riktigt farliga målchanser. Det blev mest långskott utifrån och inlägg som ofta gick till fel adress.

Högerbacken Mehmet Zeki Celik hade ett jätteläge att öppna målskyttet i 22:a minuten men hans avslut från nära håll gick precis utanför stolpen.

I början av den andra halvleken fick Turkiet en ännu bättre målchans när Andorra misslyckades med sin offsidefälla när mittbacken Caglar Söyüncü hamnade i en ovan position och försökte lobba över målvakten men bollen rensades undan precis innan mållinjen.

Cenk Tosun hade ett par lägen i andra halvleken men den förre Besiktas-anfallaren gick inte att känna igen efter lite matchtid i Everton den senaste tiden.

Var Andorra som ligger på 136:e plats på FIFA’s rankinglista (bara fem länder från UEFA är sämre) och som inför matchen hade förlorat alla sina 54 tidigare matcher i EM-kvalet med målskillnaden 11-159 på väg mot en jätteskräll? Och skulle Turkiet tappa onödiga poäng i jakten på en EM-plats?

I den 89:e minuten fick vi svaret. Inhopparen Ozan Tufan nådde högst på Yusuf Yazicis hörna och nickade in matchens enda mål till publiken- och spelarnas stora jubel!

Det blev inte som man hade förväntat sig men Turkiet fick med sig alla tre poängen och det var viktigast!

I nästa match väntar Moldavien på bortaplan på tisdag. Ett land som är sämre rankad än Andorra.

Andra resultat i gruppen:
Island 3-0 Moldavien
Frankrike 4-1 Albanien

Höjdpunkter