Andorra 0-2 Turkiet

Turkiet avslutade EM-kvalet med tre poäng och ännu en hållen nolla.

Motståndet Andorra spelade tufft och aggressivt och såg inte alltför intresserade ut att spela fotboll främst utan matchbilden dominerades av hårda tacklingar.

Turkiet som hade en stor rotation med Ugurcan Cakir i mål, Nazim Sangare till höger och Ömer Bayram till vänster – samtidigt som Ozan Kabak gjorde debut bredvid Merih Demiral och även Kaan Ayhan spelade i försvaret. Det var en ”trebackslinje”där Ömer och Nazim spelade som ”wingbacks” och Kaan var stundtals som en defensiv mittfältare.

Innermittfältet bestod då av Hakan Calhanoglu och Ozan Tufan medan Ahmed Kutucu gjorde debut och spelade 85 minuter. Längs fram var det Enes Ünal och Yusuf Yazici från start.

Turkiet avgjorde matchen efter tjugo minuter. Trots mycket hårda tacklingar och avbrott så tog Turkiet ledningen i den 14:e minuten genom Enes Ünal som debutmålade för landslaget. Ömer Bayrams skott från vänster styrdes av målvakten på Enes som bara behövde bli ”träffad” av bollen som gick in i mål.

I den tjugonde minuten fick Turkiet en solklar straff som togs av Enes Ünal. En säker straff och 2-0 var ett faktum.

Inget av landslagen hade något att spela för och i andra halvlek så attackerade inte Turkiet lika mycket. Istället var höjdpunkten att fler debutanter fick chansen att spela i landslaget. Berkay Özcan, Mert Cetin och Emre Kilinc hoppade alla in i matchen.

I och med vinsten samt att Frankrike vann borta mot Albanien så slutar Turkiet tvåa i gruppen med 23 poäng med +15 i målskillnad, enbart tre insläppta mål och en förlust samt två oavgjorda resultat på tio matcher.