Champions League: Dyster statistik för Galatasaray – största förlusten någonsin

Galatasarays sejour i den här säsongens Champions League är i det närmaste ett fiasko – än så länge.

De turkiska mästarna hamnade i en svår grupp med storfavoriter Real Madrid och Paris Saint Germain. Utöver dem och Galatasaray så finns även Club Brügge med i gruppen.

Efter fyra omgångar ligger Galatasaray sist i gruppen med en enda poäng som kom i den första matchen borta mot Club Brügge:

  1. PSG 12 poäng
  2. Real Madrid 7 poäng
  3. Club Brugge 2 poäng
  4. Galatasaray 1 poäng

Galatasarays matcher efter fyra omgångar:

Club Brugge 0-0 Galatasaray
Galatasaray 0-1 PSG
Galatasaray 0-1 Real Madrid
Real Madrid 6-0 Galatasaray

Medan PSG har noll insläppta mål och tio mål framåt, så har Galatasaray misslyckats med att göra ett enda mål i Champions League i år och släppt in åtta mål. Galatasaray är det enda laget i hela turneringen i år som inte har gjort ett mål.

Galatasaray har misslyckats med att vinna i sina senaste 19 bortamatcher. Det har blivit 16 förluster och 3 oavgjorda matcher.

På sina 30 senaste matcher i Europa har Galatasaray enbart vunnit två av matcherna. Utöver det har det blivit nio oavgjorda och nitton förluster.

Förlusten mot Real Madrid är Galatasarays största förlust någonsin i Champions League och den största förlusten i historien tillsammans med två andra matcher:

27/09/1972: Bayern München 6-0, Europeiska cupen. Första utslagsrundan.

06/11/2004: Fenerbahce 6-0, Turkiska ligan.

Galatasaray måste vinna mot Club Brugge eller i sin match mot PSG samtidigt som Club Brugge förlorar mot Real Madrid i den sista omgången för att ha en chans till spel i Europa League denna säsongen.